Over ons

Het PAS Diamonds verhaal

 

Familiebedrijf Pas Diamonds streeft al vier decennia naar kwaliteit, vakmanschap, service en een scherpe prijs. In de afgelopen veertig jaar zijn wij uitgegroeid tot een van de grootste groothandels in gouden en diamanten juwelen in Nederland.

Al zes generaties lang zijn wij werkzaam in de juwelen- en diamantbranche. Dit heeft geresulteerd in een gerenommeerd bedrijf met zeer veel vakkennis en een grote liefde voor mooie juwelen. In eigen atelier worden door bekwame goudsmeden en diamantzetters veel artikelen met aandacht voor detail vervaardigd.

Daarnaast bezoeken onze experts de meest exclusieve beurzen ter wereld om daar de mooiste juwelen te selecteren, waarbij wij enkel juwelen selecteren die voldoen aan onze zéér strenge eisen betreft kwaliteit, uiterlijk en uitstraling. Door het gebruik van top kwaliteit diamant stralen de juwelen een exclusiviteit uit die heden ten dagen nog maar zelden wordt gezien.

De collectie van Pas Diamonds is zeer uitgebreid en bestaat met name uit gouden juwelen met diamant en/of edelstenen. Naast compleet gezette artikelen bezitten wij ook uit een ruime collectie monturen. De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar.

  • Sinds 1975
  • Lid van de Diamantbeurs 
  • Goud en diamant van kwaliteit en goede afkomst
  • Familiebedrijf met snelle en uitstekende service
  • Grote collectie met meeste artikelen uit voorraad leverbaar

1887

Hendrik Casper Boom, zoon van een bakker, trouwt op 21 Juli met zijn eerste vrouw en beschrijft zijn beroep op de huwelijksakte als ‘diamantslijper’. Hij is 20 jaar oud.

1945

Henk Pas gaat in de leer bij zijn oom, Gerrit Bussink, mede-eigenaar van de diamantzagerij Bussink & Isaacs, als diamantslijper.

1947

Rietje Krumfuss  voltooid haar opleiding to diamantsnijdster bij De Vakschool in de Albert Cuypstraat.

1948

Henk Pas en Rietje Krumfuss leren elkaar kennen in het diamantvak

1954

Hendrik Pas en Rietje Krumfuss trouwen. Henk Pas werkt inmiddels in het sorteren van grote partijen ruwe diamant, in dienst bij een bedrijf gevestigd in de diamantbeurs.

1963

Henk opent met een compagnon een diamantslijperij op het Singel 320 in Amsterdam.

1975

Henk en Rietje openen samen een groothandel – Pas Diamonds – in eerste instantie aan huis.

1985

Het bedrijf verhuist naar de Diamantbeurs op het Weesperplein. Marcel en Anita Pas – twee van hun kinderen – zijn inmiddels ook in het bedrijf getreden. Marcel as diamantzetter, Anita in de commerciele tak.

1989

Pas Diamonds verhuist met de diamantbeurs mee naar Amsterdam Zuid-oost.

2021

Inmiddels zijn ook de kinderen van Marcel en Anita werkzaam bij Pas Diamonds, de derde generatie in het bedrijf. Het bedrijf verhuist naar Schiphol Rijk naar een nieuw kantoor geheel ingericht voor onze werkzaamheden – een spannende volgende stap in de geschiedenis van ons bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *